Schrijfbegeleiding Danielle

Schrijfbegeleiding: Danielle van Steekelenburg- Boeters

Eind 2015 kreeg ik de diagnose hersentumor. Een donkere periode begon daarna voor mij. Ik zei in die tijd weleens tegen mijn zus Ellen dat ik er wel een boek over zou kunnen schrijven. Na een maand of 9, ik zat in de chemoperiode, kreeg ik van Ellen een schrijfcoach cadeau voor mijn verjaardag, Angela Groen. Ik had er direct zin in en startte op mijn laptop mijn verhaal. De gesprekken met Angela waren altijd heel motiverend. Angela legde veel uit over bijvoorbeeld rouwverlies en het hele proces daarbij. Zo is rouwverlies niet alleen bij het verlies van een dierbare maar ook bij verlies van activiteiten zoals werk, sport en hobby’s. Maar ook met schrijven en lezen is Angela een professional. De vragen die Angela stelde, gaven mij een bron van nadenken en daardoor kon ik een beter verhaal maken. Ook Ellen droeg bij aan details van mijn verhaal. Iedereen onthoudt namelijk weer andere dingen. Ellen heeft mooie gedichtjes gemaakt in mijn boek. Door Angela vlogen de woorden op het papier. Angela is een fijne coach, ze is positief en geeft op een leuke manier de verbeteringen weer, eerlijk maar met respect. Dat is heel fijn. De gesprekken verliepen met een lach maar ook met een traan. Én gezellig, altijd een kopje thee met wat lekkers erbij. Uiteindelijk heb ik zelfs een boek gemaakt van mijn verhaal én uitgegeven. Mijn verhaal zorgde ervoor dat ik al de piekeringen en zorgen uit mijn hoofd op papier kon schrijven, therapeutisch. Dit hielp mij enorm. Iedereen gaat natuurlijk anders met moeilijke periodes om maar ik heb met schrijven, dankzij Angela, mijn manier gevonden!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *