Schrijfbegeleiding

Het leven
is niet het leven dat je hebt geleefd
maar dat je je herinnert
en hoe je het herinnert om het te vertellen

– Gabriel García Márquez –

Over verhalen en schrijven

Mensen zijn verhalende wezens.
Hoe we vertellen en op verhaal komen wordt onder andere bepaald door onze culturele achtergrond en persoonlijke omgeving. Door onze verhalen verklaren we onze ervaringen en geven we er betekenis aan.
Geschiedenissen worden soms door mondelinge overlevering en van generatie op generatie doorgeven. Verhalen worden in dialect of jargon verteld, we kennen ook sprookjes en mythen. Verhalen kunnen evengoed via muziek, schilderijen en op schrift bewaard blijven.
Veel mensen hebben de behoefte om te schrijven. In dagboeken bijvoorbeeld, ter ontspanning of om een familieverhaal tastbaar te maken. Het kan ook om (zelf)therapie gaan of om een verlangen een verhaal met anderen te delen. Of het nu om kinderverhalen gaat, columns of geëngageerde verhalen: zoveel mensen, zoveel mogelijkheden.
Veel beginnende schrijvers zoeken naar manieren om hun verhaal op papier te krijgen. Het kan ook fijn zijn verhalen te delen met anderen om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. Begeleiding bij het schrijven van Eigen-Wijze verhalen kan op verschillende
manieren.

Angela Groen als schrijfbegeleider

Tot 2006 heb ik een ruime schrijfscholing doorlopen bij onder meer bureau Script+ te Amsterdam dat enkele jaren geleden werd overgenomen door de Hogeschool van Amsterdam. Op vrijdag 2 maart 2007 werd het eerste exemplaar van mijn debuutroman
De Goden Schaken aangeboden aan en geïntroduceerd door Mw. Selma Sevenhuijsen, voormalig hoogleraar vrouwenstudies en zorgethiek.

Hoewel er ideeën zijn voor een nieuwe roman of een kinderboek blijft het momenteel bij het begeleiden van kinderen en volwassenen die om welke reden dan verhalen op papier willen zetten. Vreemd of niet, dit geeft veel zo niet méér voldoening dan werken aan een volgend ‘eigen’ boek.

Wat past het best bij u?

Om na te gaan welke vorm van begeleiding het best bij u past, is de vraag waarom u wilt schrijven en wat u ermee wilt bereiken van belang.
Nieuwe Weg biedt zowel individuele schrijfbegeleiding als in groepen.

Zie tabblad Agenda voor de data.

Kosten

Schrijfgroep volwassenen € 25,– per deelnemer per keer (excl BTW)
Individuele schrijfbegeleiding: in overleg en afhankelijk van begeleidingsvraag.