Rouw- en verliesbegeleiding

Ik droomde
dat ik je gedroomd had
Nooit werd ik zo treurig wakker
ontroostbaar
behalve door jou

– Ellen Warmond –

Wat is Rouw?

Rouw is een normale en natuurlijke reactie op een betekenisvol verlies. Meestal denken mensen bij rouw aan het overlijden van een dierbaar persoon. Echter, ieder verlies kan een rouwreactie veroorzaken. Bijvoorbeeld na een scheiding, ernstige ziekte, verlies van werk of emigratie.
Rouwen is voor niemand een eenvoudige opgave. U kunt overvallen worden door gevoelens van verdriet, gemis, eenzaamheid, boosheid, rusteloosheid en verwarring. Een proces van rouw doorleven kan uiteindelijk leiden tot aanvaarding, berusting en hoop die uitzicht biedt op een nieuwe zingeving aan het leven.
Hoewel rouw een normale en natuurlijke reactie is, kan het zijn dat u zoveel klachten ondervindt dat u hulp nodig heeft anders dan uit uw naaste omgeving. Het kan ook zijn dat u niemand in uw naaste omgeving kent met wie u over uw moeilijkheden kunt of wilt praten.
Ook al zijn sommige problemen onoplosbaar, samen kunnen we zoeken naar een of meerdere manieren die u helpen het rouwproces te doorleven.
Dat kan variëren van een luisterend oor tot creatieve vormen.

Wat u het prettigst vindt

De praktijkruimtes van Nieuwe Weg in Maassluis of Vlaardingen zijn rustig en bereikbaar per openbaar vervoer.
Bezoek aan huis is ook mogelijk.
Het gaat erom waar u zich het prettigst bij voelt.

Kosten en mogelijke vergoeding

€ 59,– (excl 21 % btw) Individueel gesprek van 1 uur
€ 85,– (excl 21 % btw) Individueel gesprek van 1,5 uur
€ 65,– (excl 21 % btw) Gezinsgesprek van 1 uur
€ 90,– (excl 21 % btw) Gezinsgesprek van 1,5 uur

Enkele zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk, afhankelijk van verzekerd pakket en voorwaarden. Dit verschilt per zorgverzekeraar.
Soms wordt begeleiding vergoed in overleg met werkgever.